Εγγραφή στο Newsletter

Για να λαμβάνετε email σχετικά με προσφορές και νέα προϊόντα.

Κυκλοφοριακός θόρυβος - Ηχοπετάσματα

Είναι διαπιστωμένο εδώ και χρόνια, ότι η μακρόχρονη έκθεση στο θόρυβο έχει σαν αποτέλεσμα σοβαρές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία. πέρα από τη μείωση της ακοής όπως η αύξηση της χοληστερίνης αλλά και οι ψυχολογικές διαταραχές.

Ο κυκλοφοριακός θόρυβος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες

υποβάθμισης του περιβάλλοντος και επομένως της ποιότητας ζωής. Εκτιμάται ότι πάνω από το 60% του πληθυσμού της Αθήνας και του Πειραιά κατοικεί σε συνθήκες θορύβου πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Τα  ηχοπετάσματα αποτελούν σημαντικό εργαλείο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ηχορύπανσης που προέρχεται από συγκοινωνιακούς άξονες όπως οδικές αρτηρίες και σιδηροδρομικές γραμμές.

Τα  ηχοπέτασματα  είναι συμπαγείς, ηχομονωτικές κατακόρυφες επιφάνειες, συχνά επενδυμένες με ηχοαπορροφητικά υλικά. Τοποθετημένα μεταξύ της πηγής θορύβου και του δέκτη δημιουργούν τη λεγόμενη «ακουστική σκιά» μειώνοντας τη στάθμη θορύβου στις προστατευόμενες περιοχές στα επιθυμητά επίπεδα.

Κατασκευάζονται με ηχομονωτικά ανακλαστικά ή απορροφητικά πανέλα τοποθετημένα σε σκελετό συνήθως μεταλλικό αγκυρωμένο σε κατάλληλη θεμελίωση για την αντιμετώπιση της ανεμοπίεσης.

Η εταιρία μας διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και τον αναγκαίο εξοπλισμό για την εκτίμηση του κυκλοφοριακού θορύβου και τη σύνταξη της αναγκαίας μελέτης κατασκευής ηχοπετασμάτων. Διαθέτει επίσης στην Ελληνική αγορά μεγάλη ποικιλία πανέλων ηχοπετασμάτων πιστοποιημένωνγια την ανταπόκρισή τους στους ισχύοντες κανονισμούς. Οι συνηθέστεροι τύποι πανέλων είναι οι παρακάτω:

Ηχοπετάσματα Διαφανή

Τα διαφανή ηχοπετάσματα κατασκευάζονται από φύλλα PMMA, πολυκαρβονικά, ή σκληρυμένου και οπλισμένου με μεμβράνη PVB κρύσταλλου σε διάφορα πάχη, ανάλογα με την απαιτούμενη ηχομονωτική αξία. Κατασκευάζονται επίσης από φύλλα PMMA ή πολυκαρβονικά με πλαίσιο από αλουμίνιο ή χάλυβα.

Η επιφάνειά τους μπορεί να υποστεί αντιανακλαστική επεξεργασία ή να δεχτεί επίστρωση αντιγκράφιτι. Μπορεί να είναι άχρωμα ή σε διάφορες αποχρώσεις.

Τοποθετούνται σε ευθύγραμμους ή καμπύλους στύλους από μορφοσίδηρο, προφίλ αλουμινίου ή ενισχυμένο συνθετικό υλικό (pultruso).

 

Ηχοπετάσματα Μεταλλικά ηχοαπορροφητικά

Τα Μεταλλικά ηχοπετάσματα κατασκευάζονται από φύλλα χαλύβδινα γαλβανισμένα ή αλουμινίου, σε διάφορα πάχη, ανάλογα με την απαιτούμενη ηχομονωτική αξία και βαμμένα με κατάλληλη βαφή ή με ειδική συνθετική επίστρωση για μεγαλύτερη αντιδιαβρωτική προστασία. Η όψη τους προς την πλευρά του θορύβου είναι διάτρητη και στο εσωτερικό τους είναι τοποθετημένο ηχοαπορροφητικό υλικό από θερμοσυγκολλητές ίνες πολυεστέρα που έχει απεριόριστη διάρκεια ζωής και δεν επηρεάζεται από τις ατμοσφαιρικές συνθήκες. Με την ηχοαπορροφητική τους ικανότητα εξασφαλίζουν τη δραστική μείωση του περιβαλλοντικού θορύβου που προέρχεται από την κυκλοφορία αυτοκινήτων, τραίνων και βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Τοποθετούνται σε στύλους από μορφοσίδηρο.

Ηχοπετάσματα Ξύλινα ηχοαπορροφητικά

Τα Ξύλινα ηχοπετάσματα κατασκευάζονται από πλαίσια από ξύλινες δοκούς και ηχομονωτικό σανίδωμα κατάλληλου πάχους ανάλογα με την απαιτούμενη ηχομονωτική αξία. Η όψη τους προς την πλευρά του θορύβου αποτελείται από πήχεις κατάλληλης διατομής και διάταξης ώστε  να σχηματίζουν διάτρητη διακοσμητική όψη και στο εσωτερικό τους είναι τοποθετημένο ηχοαπορροφητικό υλικό από θερμοσυγκολλητές ίνες πολυεστέρα που έχει απεριόριστη διάρκεια ζωής και δεν επηρεάζεται από τις ατμοσφαιρικές συνθήκες. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιείται ξυλεία εμποτισμένη υπό πίεση με ανόργανα, μη τοξικά άλατα.

Τοποθετούνται σε στύλους από μορφοσίδηρο και αποτελούν ιδανική επιλογή όπου απαιτείται η αρμονική ένταξή των ηχοπετασμάτων στο φυσικό περιβάλλον.

 

«Πράσινα» Ηχοπετάσματα SEMIRAMIDE

Τό ηχοπέτασμα SEMIRAMIDE είναι ένα ανάχωμα από φυτική γη καλυμμένο με φυτά. Διαμορφώνεται και συγκρατείται από συναρμολογούμενη μεταλλική κατασκευή από διατομές και φύλλα γαλβανισμένης λαμαρίνας, με μη τοξική αντιδιαβρωτική επίστρωση, που σχηματίζει τις λεκάνες φύτευσης. Στην κατασκευή ενσωματώνονται κατάλληλα είδη φυτών ανάλογα με την περιοχή ενώ εγκαθίσταται δίκτυο αυτόματου ποτίσματος για τη συντήρησή τους. Η υψηλή ηχομονωτική του αξία οφείλεται στη μεγάλη μάζα φυτικής γης και η ηχοαπορροφητική του ικανότητα στην φυτική επένδυσή τους.

Κατασκευάζονται κατά μήκος οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων και εντάσσονται ιδανικά στο περιβάλλον, αφού αποτελούν από τη φύση τους προέκτασή του.

 

© 2012 All rights reserved | ISELCO HELLAS ΕΠΕ Λ. Αθηνών 391 & Ζωσιμάδων, 12243 Αιγάλεω, Τηλ. 210 53 17 910-1, 210 53 17 450, 210 53 17 912, iselcohellas@gmail.com

ΑποστολέςΠληρωμέςΌροι χρήσηςΣύνδεσηΚαλάθι Αγορών