Εγγραφή στο Newsletter

Για να λαμβάνετε email σχετικά με προσφορές και νέα προϊόντα.

Εξωτερική θερμομόνωση

Θερμομόνωση (θερμοπρόσοψη), μια λέξη που τελευταία ακούγεται πολύ, θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει γίνει της μόδας. Πολλά ακούγονται για τα συστήματα που υπάρχουν, για το τι προσφέρουν, τι δυνατότητες έχουν και πως θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση ενέργειας. Θερμομόνωση μπορεί να γίνει σε καινούριες και υπάρχουσες κατασκευές.

Εδώ θα αναλύσουμε τα θετικά και τα αρνητικά σημεία της θερμομόνωσης και πως μπορούμε να επιτύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Θετικά σημεία:

1.-καταργεί την θερμογέφυρα στα σενάζια που ιδίως μετά τον νέο αντισεισμικό νόμο είναι υποχρεωτικά.
2.-έχει σχετικά καλό δείκτη θερμομόνωσης.
3.-αύξηση του χρόνου ζωής του κτιρίου διότι προστατεύει τα δομικά στοιχεία από υγρασίες, μούχλες, ρηγματώσεις κ.λπ.
4.-γρήγορη εξωτερική ανακαίνιση παλαιών κτισμάτων.
5.-σχετικά όχι μεγάλη όχληση των ενοίκων διότι δουλεύεται εξωτερικά.
6.-μικρό πάχος όπου απαιτούνται λεπτά πάχη.
7. –δεν προσμετράται στον συντελεστή δόμησης, σύμφωνα με τον ΝΟΚ (Νέος Οικοδομικός Κανονισμός) Ν.4067/2012

«Στο σ.δ. δεν προσμετρώνται: ιθ. Σε υφιστάμενα κτίρια η επιφάνεια που προκύπτει από την προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης, καθώς και η επιφάνεια του πάχους παθητικών ηλιακών και φωτοβολταϊκών συστημάτων, για διάσταση μέχρι 15 εκ., έστω και αν δεν τηρούνται οι πλάγιες αποστάσεις Δ ή η οικοδομική γραμμή σε περίπτωση ύπαρξης προκηπίου, ακόμη και στην περίπτωση που υπάρχει στο ακίνητο υπόλοιπο πολεοδομικών μεγεθών. Όταν η οικοδομική γραμμή ταυτίζεται με τη ρυμοτομική, τα παραπάνω κατασκευάζονται σε ύψος τουλάχιστον 3.00 μ. από την οριστική στάθμη του πεζοδρομίου ή την οριστική στάθμη του παραχωρημένου χώρου.»


Αρνητικά σημεία υπάρχοντων συστημάτων με διογκωμένη ή εξηλασμένη πολυστερίνη:
1.-Σταματούν πλήρως την διαπνοή των κτιρίων, ιδιαίτερα των παλαιών, αφού οι συντελεστές “μ” διαπνοής (συντελεστής υδρατμοπερατότητας) κυμαίνεται από 80 έως 250 όταν ο αντίστοιχος συντελεστής των βιολογικών ή οικολογικών υλικών είναι max 3, δηλαδή πλήρης διαπνοή.
2.-Δεν παρέχουν σχεδόν καμία βελτίωση της ηχομόνωσης, ιδιαίτερα στις παλαιότερες κατοικίες, οι οποίες όταν κατασκευάστηκαν (δεκαετίας του ’70 και πριν) το ακουστικό περιβάλλον ήταν εντελώς διαφορετικό από αυτό που επικρατεί σήμερα.
3.-Έχουν μικρή διάρκεια ζωής λόγω της φύσεως των υλικών που χρησιμοποιούν και του πολύ μικρού πάχους τελικού σοβά
4.- Συμπιέζονται πολύ εύκολα ιδιαίτερα σε κρούσεις, σε χτυπήματα κλπ, άρα καταστρέφονται και δύσκολα επιδιορθώνονται.
5.-Περιέχουν καρκινογόνες ουσίες. κλπ

 

Η “ΗΧΟΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ ISELCO ΙΙ
Όλοι οι ως άνω αρνητικοί παράγοντες μας ανάγκασαν να επινοήσουμε ένα νέο σύστημα το οποίο να αντιμετωπίζει όλα τα αρνητικά που μέχρι τώρα προαναφέραμε για νέες κατοικίες αλλά ιδιαίτερα για τα παλαιότερα κτίρια, τα οποία μπαίνουν και στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον».
Εμείς πετύχαμε, μετά από πολύ σκληρές και επίπονες δοκιμές, να εφαρμόσουμε το σύστημα “ΗΧΟΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ ISELCO ΙΙ” με μαλακά υλικά μικρής πυκνότητας με υψηλές τιμές θερμομόνωσης αλλά ταυτόχρονα και καλής σχετικά ηχομόνωσης και ηχοαπορρόφησης αλλά πάντα με πλήρη διαπνοή των κτιρίων που ίσως είναι και το σπουδαιότερο σε όλη αυτή την διαδικασία.
Το πρώτο “Σύστημα ISELCO Ι ” απέδειξε ότι η εξοικονόμηση ενέργειας για νέες κατοικίες πλησιάζει ή ξεπερνά ίσως και το 70%. Πράγματι είτε οι πειραματικές μετρήσεις οι οποίες συνεχίζονται στα ειδικά ινστιτούτα αλλά πάνω απ’ όλα τα πραγματικά αποτελέσματα από τις πλείστες εφαρμογές έως τώρα είναι άκρως εντυπωσιακά.
Η κατάληξη για την τόσο μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας προέρχεται όχι μόνο από τους υψηλούς δείκτες λ των υλικών αλλά βασικά από την εξισορρόπηση που φέρνει η διαπνοή δηλαδή ο αερισμός .

Το νέο σύστημα “ΗΧΟΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ ISELCO ΙΙ” παρέχει:
1-πολύ υψηλό δείκτη θερμομόνωσης
2-υψηλό δείκτη ηχομόνωσης
3-πλήρη διαπνοή των κτιρίων
4-μη καρκινογόνα υλικά
5-απεριόριστη διάρκεια ζωής
6-υψηλές αντοχές σε κρούσεις, χτυπήματα κλπ
7-εύκολη επιδιόρθωση

Επίσης πρέπει όλοι μας να πιστέψουμε τις σημαντικές εξελίξεις που πραγματοποιούνται με ταχύτατους ρυθμούς στην παγκόσμια βιομηχανία που πλέον λαμβάνουν υπόψη τους παράγοντες όπως Περιβάλλον, Βιολογική και Οικολογική Δόμηση σε συνάρτηση με την Υγιεινή Διαβίωση, την Εξοικονόμηση Ενέργειας, την Ακουστική Άνεση κλπ

Πραγματικά έχει συντελεστεί ένα ΘΑΥΜΑ! Σε πολύ λίγο χρόνο περάσαμε από μονωτικά υλικά προερχόμενα από εξόρυξη των εδαφών π.χ. πετροβάμβακας και συνδετικά για την παραγωγή τους χημικές ουσίες, στο σήμερα που εντελώς φυτικά ή ζωϊκά υλικά μπορούν, πέραν των πλεονεκτημάτων που αναφέραμε, να βοηθήσουν είτε με τη γεωργική τους καλλιέργεια είτε με την κτηνοτροφία, εκατομμύρια ανθρώπους για την παγκόσμια παραγωγή θερμο-ηχο-μονωτικών πλήρως ΒΙΟΛΟΓΙΚΏΝ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ υλικών.

Σε αυτή την κατεύθυνση εμείς πρέπει να μπούμε μπροστά και να πείσουμε την πολιτεία, τους διάφορους φορείς κλπ ότι μπορούμε να ενισχύσουμε την ελληνική οικονομία είτε με καλλιέργειες, είτε με προϊόντα κτηνοτροφίας μη χρησιμοποιούμενα μέχρι σήμερα και παράγοντας αυτά τα υλικά που μας δίνει η μάνα φύση, να το εκμεταλλευτούμε προς το καλό όλων μας.

<< επιστροφή

 

© 2012 All rights reserved | ISELCO HELLAS ΕΠΕ Λ. Αθηνών 391 & Ζωσιμάδων, 12243 Αιγάλεω, Τηλ. 210 53 17 910-1, 210 53 17 450, 210 53 17 912, iselcohellas@gmail.com

ΑποστολέςΠληρωμέςΌροι χρήσηςΣύνδεσηΚαλάθι Αγορών