Εγγραφή στο Newsletter

Για να λαμβάνετε email σχετικά με προσφορές και νέα προϊόντα.

 

<< επιστροφή

 

Ηχομόνωση λεβητοστασίου

Τα μέτρα ηχομόνωσης λεβητοστασίου πρέπει να  προσδιορίζονται μετά από αυτοψία ειδικευμένου ακουστικού μηχανικού και διενέργεια ηχομετρήσεων έτσι ώστε να είναι δυνατή η αντικειμενική εκτίμηση του μεγέθους της όχλησης από τη λειτουργία του συστήματος στην κατοικία και τον περιβάλλοντα χώρο της.  Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της ενόχλησης από τη λειτουργία του με τον βέλτιστο  οικονομοτεχνικά τρόπο.

Η εταιρία μας έχει την εμπειρία και τον εξειδικευμένο εξοπλισμό για την ακριβή εκτίμηση και τη σύνταξη της αναγκαίας οικονομικής πρότασης.

 

Ενδεικτικά τα αναγκαία μέτρα για την ηχομόνωση ενός συνηθισμένου λεβητοστασίου είναι:

 

  • Ηχομόνωση των περιμετρικών τοίχων με την κατασκευή :

ηχομονωτικής επένδυσης ελαχίστου πάχους  σύμφωνα με την οποία η μία  ή και οι δύο όψεις του τοίχου επενδύονται αρχικά με  σύνθετη ηχομονωτική – αντικραδασμική μεμβράνη ISELWALL πάχους 7.5 χιλ. ή ISELWALL EXTRA FORTE πάχους 9 χιλ. και στη συνέχεια με μια γυψοσανίδα πάχους 12,5 χιλ. στερεωμένη στον τοίχο με κατάλληλα πλαστικά βύσματα.

ή

ηχομονωτικής επένδυσης διπλής γυψοσανίδας με ενδιάμεση ηχομονωτική – αντικραδασμική μεμβράνη ISELWALL πάχους 7.5 χιλ, σε σκελετό τύπου Knauf ή Rigips διατομής 50Χ50Χ0,6 από γαλβανισμένη λαμαρίνα, στο πάχος του οποίου τοποθετούνται ηχοαπορροφητικά - θερμομονωτικά φύλλα από βιολογικά ή οικολογικά υλικά.

ή

ηχομονωτικής επένδυσης με την επικόλληση στην επιφάνεια του τοίχου ενός σύνθετου ηχομονωτικού, αντικραδασμικού και ταυτόχρονα ηχοαπορροφητικού φύλλου. Τα φύλλα αυτά είναι συνήθως αυτοκόλλητα και μπορεί να φέρουν επικάλυψη άκαυστου υφάσματος.

 

  • Ηχομόνωση της οροφής με την κατασκευή:

ηχομονωτικής ψευδοροφής με αντικραδασμικές αναρτήσεις AKOUSIN 2 ή F530 ή AKOUSIN 3 με διπλή γυψοσανίδα με ενδιάμεση ηχομονωτική – αντικραδασμική μεμβράνη ISELWALL πάχους 7.5 χιλ. και μία στρώση από ηχοαπορροφητικά - θερμομονωτικά φύλλα από  βιολογικά ή οικολογικά υλικά πάχους 5 εκ.

ή

ηχομονωτικής επένδυσης με την επικόλληση στην επιφάνεια της οροφής ενός σύνθετου ηχομονωτικού, αντικραδασμικού και ταυτόχρονα ηχοαπορροφητικού φύλλου. Τα φύλλα αυτά είναι συνήθως αυτοκόλλητα και μπορεί να φέρουν επικάλυψη άκαυστου υφάσματος.

 

  • Ηχομόνωση του δαπέδου με την κατασκευή:

Πλωτού ηχομονωτικού δαπέδου στιμεντοκονίας με την επίστρωση στην πλάκα του δαπέδου ενός φύλλου ηχομονωτικού – αντικραδασμικού υλικού PHONOPAT GR πάχους 4,0χιλ. ή για  καλύτερη απόδοση PHONOPAT GR πάχους 6,0χιλ. ή σύνθετου ηχομονωτικού – αντικραδασμικού υλικού ISELWALL συνολικού πάχους 7,5 χιλ.

 

  • Τοποθέτηση αντικραδασμικών στηριγμάτων στο λέβητα

Στις στηρίξεις του λέβητα στο δάπεδο θα πρέπει να τοποθετηθούν ειδικές αντικραδασμικές στηρίξεις ή αντικραδασμικά παρεμβύσματα. Ο τύπος των στηρίξεων ή των παρεμβυσμάτων πρέπει να προσδιοριστεί με βάση τον τύπο του εγκατεστημένου λέβητα.

 

  • Κατασκευή ηχοαπορροφητικής επένδυσης τοίχων και οροφής:

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος της αύξησης της στάθμης του θορύβου λόγω της αντήχησης στο χώρο του λεβητοστασίου, πρέπει να κατασκευαστεί ηχοαπορροφητική επένδυση των περιμετρικών τοίχων και της οροφής του, με την τοποθέτηση μιας στρώσης  από ηχοαπορροφητικά - θερμομονωτικά φύλλα από βιολογικά ή οικολογικά υλικά.

 

  • Ηχομόνωση πόρτας

Στο πάνω μέρος της πόρτας του λεβητοστασίου, για τον αερισμό του λέβητα πρέπει να τοποθετηθεί ηχοπαγίδα κατάλληλων διαστάσεων με εσωτερικά διαφράγματα από ειδικά μη καρκινογόνα ηχοαπορροφητικά οικολογικά υλικά.

Στη συνέχεια πρέπει να ενισχυθεί η ηχομονωτική ικανότητας της πόρτας με την επένδυση της εσωτερικής όψης της με μια στρώση σύνθετου, αυτοκόλλητου ηχομονωτικού υλικού ISELWALL EXTRA FORTE με τελική επιφάνεια αλουμινίου.

 

  • Ηχομόνωση εξωτερικών ανοιγμάτων

Στα εξωτερικά ανοίγματα, για τον αερισμό του λέβητα, πρέπει να τοποθετηθεί ηχοπαγίδα κατάλληλων διαστάσεων με εσωτερικά διαφράγματα από ειδικά μη καρκινογόνα ηχοαπορροφητικά οικολογικά υλικά.

 

  • Ηχομόνωση καπναγωγού.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μετάδοσης θορύβου προς τον κτίριο κα τον περιβάλλοντα χώρο του απαιτείται:

Η τοποθέτηση ηχοπαγίδας κατάλληλων διαστάσεων και ειδικής κατασκευής μεταξύ του λέβητα και του καπναγωγού

και

Η τοποθέτηση ειδικών αντικραδασμικών παρεμβυσμάτων μεταξύ των τοιχωμάτων του καπναγωγού και των βάσεων στήριξής του στα δομικά στοιχεία του κτιρίου.

 

 

Οι παραπάνω λύσεις είναι ενδεικτικές και για την όποια εφαρμογή τους ή ενδεχόμενης τροποποίησής τους, κρίνεται απαραίτητη η επικοινωνία με το τεχνικό τμήμα της εταιρίας. Σε κάθε περίπτωση ζητήστε συνάντηση ή επικοινωνία με το τεχνικό τμήμα της εταιρίας μας για μια αποτελεσματική και οικονομική λύση στο δικό σας ιδιαίτερο πρόβλημα.

 

© 2012 All rights reserved | ISELCO HELLAS ΕΠΕ Λ. Αθηνών 391 & Ζωσιμάδων, 12243 Αιγάλεω, Τηλ. 210 53 17 910-1, 210 53 17 450, 210 53 17 912, iselcohellas@gmail.com

ΑποστολέςΠληρωμέςΌροι χρήσηςΣύνδεσηΚαλάθι Αγορών