Εγγραφή στο Newsletter

Για να λαμβάνετε email σχετικά με προσφορές και νέα προϊόντα.

<< επιστροφή

Ηχομόνωση σε πατώματα


Πατώματα από πλάκες μπετόν

Δάπεδα από μάρμαρο, πλακάκι ή κολλητό ξύλο


α. Εφόσον διατίθεται το απαιτούμενο ύψος (περίπου 10 έως 12 εκ.)

 • Οι σωληνώσεις που συνήθως τοποθετούνται στα δάπεδα αρχικά πρέπει καλυφθούν με μία στρώση τσιμεντοκονίας ή ελαφρομπετού κατάλληλου πάχους (εξισωτική στρώση). Η τελική επιφάνεια της τσιμεντοκονίας πρέπει να είναι επίπεδη και ομαλή χωρίς προεξοχές η κενά.

 • Στη συνέχεια, στην επιφάνεια της τσιμεντοκονίας τοποθετείται ένα φύλλο ηχομονωτικού – αντικραδασμικού υλικού PHONOPAT GR πάχους 4,0χιλ. ή για  καλύτερη απόδοση PHONOPAT GR πάχους 6,0χιλ. ή σύνθετου ηχομονωτικού – αντικραδασμικού υλικού ISELWALL συνολικού πάχους 7,5 χιλ.

 • Το φύλλο PHONOPAT GR ή ISELWALL ανυψώνεται και στις κατακόρυφες επιφάνειες των περιμετρικών τοίχων, σε ύψος μεγαλύτερο κατά 2 εκ. τουλάχιστον πάνω από την τελική στάθμη του δαπέδου. Μετά την τοποθέτηση τελικού δαπέδου του πλεονάζον φύλλο PHONOPAT GR αφαιρείται για να τοποθετηθεί το σοβατεπί. Τα φύλλα PHONOPAT GR θα πρέπει να καλύπτονται με φύλλο νάυλον άνω των 80,0μm ώστε να σχηματίζεται στεγανή λεκάνη.

 • Στη λεκάνη αυτή διαστρώνεται   τσιμεντοκονία ή γαρμπιλομπετόν πάχους  τουλάχιστον 4 εκ. στην οποία θα επικολληθεί το  τελικό δάπεδο από μάρμαρο, πλακάκι ή ξύλο.

 • Πριν από την τοποθέτηση των σοβατεπιών, στην επιφάνεια επαφής τους με το τελικό δάπεδο τοποθετείται αυτοκόλλητη ταινία αντικραδασμική AKOYSTRIP NERO πλάτους 10 χιλ. πάχους 1 χιλ. ώστε να μην έρχονται σε απ' ευθείας επαφή με αυτό και να δημιουργούνται έτσι ηχογέφυρες.

 • Σε κάθε επιμέρους δωμάτιο ή χώρο κατασκευάζεται ανεξάρτητο δάπεδο  σύμφωνα με την παραπάνω περιγραφή. Μεταξύ των δαπέδων πρέπει να παρεμβάλλεται κατακόρυφα, με ανάλογο τρόπο όπως στις κατακόρυφες επιφάνειες των τοίχων, λωρίδα αντικραδασμικού υλικού POLYCELL 22 FASCIA ADESIVA για τη δημιουργία διαχωριστικού αρμού. Ανάλογος αρμός σφραγισμένος με ελαστικό αρμόστοκο δημιουργείται και στην τελική επίστρωση του δαπέδου.

 

β. Εφόσον δεν διατίθεται το απαιτούμενο ύψος,

 • Οι σωληνώσεις που συνήθως τοποθετούνται στα δάπεδα αρχικά πρέπει καλυφθούν σε όλο το μήκος τους τοπικά, με μία στρώση τσιμεντοκονίας κατάλληλου πάχους. Η τελική επιφάνεια της τσιμεντοκονίας πρέπει να είναι ομαλή χωρίς προεξοχές η κενά και να “σβήνει” ομαλά στην επιφάνεια της πλάκας από μπετόν. Η τελική επιφάνεια της πλάκας από μπετόν πρέπει να είναι επίπεδη και ομαλή χωρίς προεξοχές η κενά καθαρισμένη από κονιάματα ή άλλα υλικά.

 • Στη συνέχεια, στην επιφάνεια της τσιμεντοκονίας τοποθετείται ένα φύλλο ηχομονωτικού – αντικραδασμικού υλικού PHONOPAT GR πάχους 4,0χιλ. ή για  καλύτερη απόδοση PHONOPAT GR πάχους 6,0χιλ. ή σύνθετου ηχομονωτικού – αντικραδασμικού υλικού ISELWALL συνολικού πάχους 7,5 χιλ.

 • To φύλλο PHONOPAT GR ή ISELWALL ανυψώνεται και στις κατακόρυφες επιφάνειες των περιμετρικών τοίχων, σε ύψος μεγαλύτερο κατά 2 εκ. τουλάχιστον πάνω από την τελική στάθμη του δαπέδου. Μετά την τοποθέτηση τελικού δαπέδου του πλεονάζον φύλλο PHONOPAT GR αφαιρείται για να τοποθετηθεί το σοβατεπί. Τα φύλλα PHONOPAT GR θα πρέπει να καλύπτονται με φύλλο νάυλον άνω των 80,0μm ώστε να σχηματίζεται στεγανή λεκάνη.

 • Στη λεκάνη αυτή διαστρώνεται τσιμεντοκονία ή γαρμπιλομπετόν πάχους  τουλάχιστον 4 εκ. στην οποία θα επικολληθεί το τελικό δάπεδο από μάρμαρο, πλακάκι ή ξύλο.

 • Στην επιφάνεια επαφής των σοβατεπιών με το τελικό δάπεδο θα τοποθετηθεί αυτοκόλλητη ταινία αντικραδασμική AKOYSTRIP NERO πλάτους 10 χιλ. πάχους 1 χιλ. ώστε να μην έρχονται σε απ' ευθείας επαφή με τις ξύλινες λωρίδες του δαπέδου και να δημιουργούνται έτσι ηχογέφυρες.

 • Σε κάθε επιμέρους δωμάτιο ή χώρο κατασκευάζεται ανεξάρτητο δάπεδο σύμφωνα με την παραπάνω περιγραφή. Η κατασκευή των επιμέρους δαπέδων από τσιμεντοκονία ή γαρμπιλομπετόν γίνεται διαδοχικά έτσι ώστε μεταξύ τους να παρεμβάλλεται κατακόρυφα, με ανάλογο τρόπο όπως στις κατακόρυφες επιφάνειες των τοίχων, λωρίδα αντικραδασμικού υλικού POLYCELL 22 FASCIA ADESIVA για τη δημιουργία διαχωριστικού αρμού. Ανάλογος αρμός σφραγισμένος με ελαστικό αρμόστοκο δημιουργείται και στην τελική επίστρωση του δαπέδου.

 

 

Οι παραπάνω λύσεις είναι ενδεικτικές και για την όποια εφαρμογή τους ή ενδεχόμενης τροποποίησής τους, κρίνεται απαραίτητη η επικοινωνία με το τεχνικό τμήμα της εταιρίας. Σε κάθε περίπτωση ζητήστε συνάντηση ή επικοινωνία με το τεχνικό τμήμα της εταιρίας μας για μια αποτελεσματική και οικονομική λύση στο δικό σας ιδιαίτερο πρόβλημα.

 

επιστροφή στην κορυφή ^

 

© 2012 All rights reserved | ISELCO HELLAS ΕΠΕ Λ. Αθηνών 391 & Ζωσιμάδων, 12243 Αιγάλεω, Τηλ. 210 53 17 910-1, 210 53 17 450, 210 53 17 912, iselcohellas@gmail.com

ΑποστολέςΠληρωμέςΌροι χρήσηςΣύνδεσηΚαλάθι Αγορών