Εγγραφή στο Newsletter

Για να λαμβάνετε email σχετικά με προσφορές και νέα προϊόντα.

<< επιστροφή

ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

 

1. Νέοι τοίχοι με τούβλα

για πλήρη ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ & ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΠΝΟΗ (υγιή σπίτια)

από φυσικά βιολογικά ή οικολογικά υλικά.


Βασικές αρχές

 • Οι τοίχοι από τούβλα, διπλοί ή μονοί, πρέπει να είναι δομημένοι με τούβλα κατά προτίμηση ορθότρυπα.
 • Οι αρμοί να έχουν το ελάχιστο δυνατό πλάτος, το κονίαμα δόμησης να γεμίζει πλήρως τους αρμούς, και να είναι σωστά επιχρισμένοι.
 • Στην επαφή του τούβλου με το δάπεδο θα παρεμβάλλεται μια ειδική αντικραδασμική – ηχομονωτική λωρίδα ελαστικού υλικού MΙΝΙGRAN πάχους 3 χιλ., ικανού να φέρειτο φορτίο της τουβλοδομής βοηθώντας στην ελαχιστοποίηση της μεταφοράς θορύβων από όροφο σε όροφο (προτιμότερο και για μέγιστο ηχομονωτικό αποτέλεσμα να τοποθετείται σε όλες τις επιφάνειες επαφής των τούβλων με το σκελετό από μπετόν).Οι διπλοί δρομικοί τοίχοι δεν πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους και τα σενάζ θα πρέπει να κατασκευάζονται χωριστά σε κάθε δρομικό τοίχο.
 • Όπου το ένα σενάζ χρησιμεύει σαν καλούπι για την κατασκευή του άλλου, προηγουμένως θα πρέπει να επενδύεται η επιφάνεια επαφής με αντικραδασμική αυτοκόλλητη λωρίδα POLYCELL 22 FASCIA ADESIVA πάχους 5 χιλ. πλάτους 10 εκ. (ή λωρίδα MΙΝΙGRAN πάχους 3 χιλ.).
 • Για την ηχομόνωση και θερμομόνωση στο κενό των διπλών τοίχων από τούβλα τοποθετούνται θερμομονωτικά και ταυτόχρονα ηχοαπορροφητικά φύλλα από πλήρως διαπνέοντα βιολογικά ή οικολογικά υλικά (με συντ. διαπνοής μ=1 έως 3).2. Βελτίωση Ηχομόνωσης Παλαιών τοίχων Από Τούβλα

 

α.κατασκευή επένδυσης ελαχίστου πάχους

Όταν η ηχομονωτική αξία των τοίχων δεν επαρκεί, όπως π.χ. σε υπνοδωμάτια, συνιστάται η κατασκευή επένδυσης ελαχίστου πάχους (συνολικού πάχους πάχους μόνο 2 εκ.) με αύξηση της ηχομόνωσης από 10 έως και 20 dB.

 

 • Η μία  ή και οι δύο όψεις του τοίχου επενδύονται αρχικά με σύνθετη τριπλά ενισχυμένη ηχομονωτική – αντικραδασμική μεμβράνη ISELWALL πάχους 7,5 χιλ. με την βοήθεια ειδικής άοσμης κόλλας επαφής DURAFLEX και στη συνέχεια  με μια γυψοσανίδα πάχους 12,5 χιλ. στερεωμένη στον τοίχο με κατάλληλα πλαστικά βύσματα.
 • Οι γυψοσανίδες στοκάρονται με επιμέλεια (όπως και οι βίδες). Περιμετρικά της στρώσης των γυψοσανίδων διαμορφώνεται αρμός 5mm ο οποίος  σφραγίζεται με ειδική ηχομονωτική ελαστοπλαστική μαστίχη.

Η μονόπλευρη επένδυση βελτιώνει την ηχομονωτική ικανότητα ενός δρομικού τοίχου κατά 10 dB(A), ενώ η αμφίπλευρη κατά 15 dB(A) εναλλακτικά για μεγαλύτερη βελτίωση.

Η μονόπλευρη επένδυση βελτιώνει την ηχομονωτική ικανότητα ενός δρομικού τοίχου κατά 10,0dB, ενώ η αμφίπλευρη κατά 15,0dB.

Εναλλακτικά για μεγαλύτερη βελτίωση:

Η μία  ή και οι δύο όψεις του τοίχου επενδύονται αρχικά με σύνθετη ηχομονωτική – αντικραδασμική μεμβράνη ISELWALL EXTRA FORTE πάχους 9 χιλ. και μια γυψοσανίδα πάχους 12,5 χιλ. στερεωμένη στον τοίχο με κατάλληλα πλαστικά βύσματα.

Οι γυψοσανίδες στοκάρονται με επιμέλεια (και οι βίδες). Περιμετρικά της στρώσης των γυψοσανίδων διαμορφώνεται αρμός 5mm ο οποίος  σφραγίζεται με ειδική ηχομονωτική ελαστοπλαστική μαστίχη.

Η μονόπλευρη επένδυση βελτιώνει την ηχομονωτική ικανότητα ενός δρομικού τοίχου κατά 14,0dB ενώ η αμφίπλευρη κατά 21,0dB.

β.Επένδυση με γυψοσανίδες σε σκελετό

Όταν η ηχομονωτική αξία των τοίχων δεν επαρκεί, όπως π.χ. σε υπνοδωμάτια, για αυξημένη βελτίωση της ηχομόνωσης, συνιστάται η κατασκευή στη μία  ή και στις δύο πλευρές του τοίχου επένδυση διπλής γυψοσανίδας, σε σκελετό τύπου Knauf ή Rigips.

 • Η επένδυση κατασκευάζεται με σκελετό τύπου Knauf ή Rigips διατομής 50Χ50Χ0,6 ή άλλου αναλόγως της δοθείσας λύσης, από γαλβανισμένη λαμαρίνα, στο πάχος του οποίου τοποθετούνται ηχοαπορροφητικά - θερμομονωτικά φύλλα από βιολογικά ή οικολογικά υλικά.
 • Μεταξύ των στρωτήρων και των ακραίων ορθοστατών και των περιμετρικών δομικών στοιχείων παρεμβάλλεται αυτοκόλλητη αντικραδασμική λωρίδα ISELSTRIP ADESIVO πάχους 3 χιλ. και πλάτους 50 χιλ. ή λωρίδα από EPDM AKOYSTEL 5/RD/50.
 • Στην εξωτερική όψη του μεταλλικού σκελετού, πριν από την τοποθέτηση της πρώτης στρώσης γυψοσανίδας τοποθετείται αυτοκόλλητη αντικραδασμική λωρίδα ISELSTRIP ADESIVO πάχους 3 χιλ.
 • Όλες οι στρώσεις των γυψοσανίδων θα στοκάρονται με επιμέλεια (και οι βίδες). Περιμετρικά κάθε στρώσης γυψοσανίδας θα διαμορφώνεται αρμός 5 χιλ. ο οποίος  σφραγίζεται με ειδική ηχομονωτική ελαστοπλαστική μαστίχη.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

3. Νέοι τοίχοι με γυψοσανίδες

 

 

Βασικές αρχές

 • Οι διαχωριστικοί τοίχοι κατασκευάζονται με διπλή γυψοσανίδα με ενδιάμεσο αντικραδασμικό – ηχομονωτικό φύλλοISELWALLπάχους 7,5 χιλ. και στις δύο όψεις του σε σκελετό τύπου Knauf ή Rigips στο πάχος του οποίου τοποθετούνται ηχοαπορροφητικά - θερμομονωτικά φύλλα από βιολογικά ή οικολογικά υλικά.
 • Μεταξύ των στρωτήρων και των ακραίων ορθοστατών και των περιμετρικών δομικών στοιχείων παρεμβάλλεται αυτοκόλλητη αντικραδασμική λωρίδαISELSTRIP ADESIVO πάχους 3 χιλ. ή λωρίδα από EPDM AKOYSTEL 5/RD/50.
 • Στην εξωτερική όψη του μεταλλικού σκελετού, πριν από την τοποθέτηση της πρώτης στρώσης γυψοσανίδας τοποθετείται αυτοκόλλητη αντικραδασμική λωρίδαISELSTRIP ADESIVO πάχους 3 χιλ.
 • Όλες οι στρώσεις των γυψοσανίδων στοκάρονται με επιμέλεια (και οι βίδες). Περιμετρικά κάθε στρώσης γυψοσανίδας διαμορφώνεται αρμός 5 χιλ. ο οποίος θα σφραγίζεται με ειδική ηχομονωτική ελαστοπλαστική μαστίχη.

 

 

 


 

4. Βελτίωση ηχομόνωσης παλιών τοίχων από γυψοσανίδα


α. Επένδυση ελαχίστου πάχους με μια γυψοσανίδα

Όταν η ηχομονωτική αξία των τοίχων δεν επαρκεί, όπως π.χ. σε υπνοδωμάτια, συνιστάται η κατασκευή επένδυσης ελαχίστου πάχους (συνολικού πάχους πάχους μόνο 2 εκ.) με αύξηση της ηχομόνωσης από 10,0 έως και 20,0 dB.

 

 

 • Η μία  ή και οι δύο όψεις του τοίχου επενδύονται αρχικά με σύνθετη τριπλή ενισχυμένη ηχομονωτική – αντικραδασμική μεμβράνη ISELWALL πάχους 7,5 χιλ. με την βοήθεια ειδικής άοσμης κόλλας επαφής DURAFLEX και στη συνέχεια  με μια γυψοσανίδα πάχους 12,5 χιλ. στερεωμένη στον τοίχο με κατάλληλα πλαστικά βύσματα.
 • Οι γυψοσανίδες στοκάρονται με επιμέλεια (και οι βίδες). Περιμετρικά της στρώσης των γυψοσανίδων διαμορφώνεται αρμός 5mm ο οποίος  σφραγίζεται με ειδική ηχομονωτική ελαστοπλαστική μαστίχη.

Η μονόπλευρη επένδυση βελτιώνει την ηχομονωτική ικανότητα ενός δρομικού τοίχου κατά 10,0dB ενώ η αμφίπλευρη κατά 15,0dB.

εναλλακτικά για μεγαλύτερη βελτίωση:

Η μία  ή και οι δύο όψεις του τοίχου επενδύονται αρχικά με σύνθετη ηχομονωτική – αντικραδασμική μεμβράνη ISELWALL EXTRA FORTE πάχους 9 χιλ. και μια γυψοσανίδα πάχους 12,5 χιλ. στερεωμένη στον τοίχο με κατάλληλα πλαστικά βύσματα.

Οι γυψοσανίδες στοκάρονται με επιμέλεια (και οι βίδες). Περιμετρικά της στρώσης των γυψοσανίδων διαμορφώνεται αρμός 5mm ο οποίος  σφραγίζεται με με ειδική ηχομονωτική ελαστοπλαστική μαστίχη.

Η μονόπλευρη επένδυση βελτιώνει την ηχομονωτική ικανότητα ενός δρομικού τοίχου κατά 14,0dB ενώ η αμφίπλευρη κατά 21,0dB.

β.Επένδυση με γυψοσανίδες σε σκελετό

Όταν η ηχομονωτική αξία των τοίχων δεν επαρκεί, όπως π.χ. σε υπνοδωμάτια, για αυξημένη βελτίωση της ηχομόνωσης, συνιστάται η κατασκευή στη μία  ή και στις δύο πλευρές του τοίχου επένδυση διπλής γυψοσανίδας, σε σκελετό τύπου Knauf ή Rigips.3

 

 

 

 • Η επένδυση κατασκευάζεται με σκελετό τύπου Knauf ή Rigips διατομής 50Χ50Χ0,6 ή άλλου αναλόγως της δοθείσας λύσης, από γαλβανισμένη λαμαρίνα, στο πάχος του οποίου τοποθετούνται ηχοαπορροφητικά - θερμομονωτικά φύλλα από βιολογικά ή οικολογικά υλικά.
 • Μεταξύ των στρωτήρων και των ακραίων ορθοστατών και των περιμετρικών δομικών στοιχείων παρεμβάλλεται αυτοκόλλητη αντικραδασμική λωρίδαISELSTRIP ADESIVO πάχους 3 χιλ. και πλάτους 50 χιλ. ή λωρίδα από EPDM AKOYSTEL 5/RD/50.
 • Στην εξωτερική όψη του μεταλλικού σκελετού, πριν από την τοποθέτηση της πρώτης στρώσης γυψοσανίδας τοποθετείται αυτοκόλλητη αντικραδασμική λωρίδα ISELSTRIP ADESIVO πάχους 3 χιλ.
 • Όλες οι στρώσεις των γυψοσανίδων θα στοκάρονται με επιμέλεια (και οι βίδες). Περιμετρικά κάθε στρώσης γυψοσανίδας θα διαμορφώνεται αρμός 5 χιλ. ο οποίος  σφραγίζεται με ειδική ηχομονωτική ελαστοπλαστική μαστίχη.

 

 

 

 

 

Οι παραπάνω λύσεις είναι ενδεικτικές και για την όποια εφαρμογή τους ή ενδεχόμενης τροποποίησής τους, κρίνεται απαραίτητη η επικοινωνία με το τεχνικό τμήμα της εταιρίας.Σε κάθε περίπτωση ζητήστε συνάντηση ή επικοινωνία με το τεχνικό τμήμα της εταιρίας μας για μια αποτελεσματική και οικονομική λύση στο δικό σας ιδιαίτερο πρόβλημα.

επιστροφή στην κορυφή^

 

© 2012 All rights reserved | ISELCO HELLAS ΕΠΕ Λ. Αθηνών 391 & Ζωσιμάδων, 12243 Αιγάλεω, Τηλ. 210 53 17 910-1, 210 53 17 450, 210 53 17 912, iselcohellas@gmail.com

ΑποστολέςΠληρωμέςΌροι χρήσηςΣύνδεσηΚαλάθι Αγορών