Εγγραφή στο Newsletter

Για να λαμβάνετε email σχετικά με προσφορές και νέα προϊόντα.

 

<< επιστροφή

 

Ηχομόνωση σε σκάλες

α. Σκάλες από μπετόν

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μεταφοράς κτυπογενών θορύβων από τις σκάλες, στο σκελετό του κτιρίου και και από εκεί σε όλους τους ορόφους και χώρους του, είναι αναγκαία η κατασκευή πλωτών βαθμίδων.

  • Η επιφάνεια των πατημάτων και των ριχτών των σκαλοπατιών, επιστρώνεται με τσιμεντοκονία κατάλληλου πάχους έτσι ώστε όλα τα σκαλοπάτια να έχουν το σωστό ύψος, παίρνοντας υπόψη το πάχος του υλικού της επένδυσης των σκαλοπατιών και της τελικής επίστρωσης των δαπέδων και των πλατύσκαλων εφόσον υπάρχουν.
  • Στη συνέχεια στην επιφάνεια της τσιμεντοκονίας κολλιέται με τη βοήθεια ελαστικής ηχομονωτικής πολυουρεθανικής κόλλας μία στρώση αντικραδασμικού – ηχομονωτικού φύλλου CIRPHONIC PAV GOLD πάχους 3 χιλ.
  • Το φύλλο CIRPHONIC PAV GOLD ανυψώνεται και στις κατακόρυφες επιφάνειες τοίχων με τις οποίες οι σκάλες έρχονται σε επαφή, σε ύψος τουλάχιστον όσο το πάχος του υλικού επίστρωσης των βαθμίδων. Το τυχόν πλεονάζον υλικό θα αφαιρεθεί μετά την επίστρωση των βαθμίδων με το προβλεπόμενο υλικό.
  • Στην επιφάνεια του αντικραδασμικού – ηχομονωτικού φύλλου CIRPHONIC PAV GOLD, με τη βοήθεια της ίδιας κόλλας, θα επικολληθούν τα πατήματα και οι ρίχτες των βαθμίδων.
  • Στην επιφάνεια επαφής των σοβατεπιών με το τελικό δάπεδο θα τοποθετηθεί αυτοκόλλητη ταινία αντικραδασμική AKOUSTRIP NERO πλάτους 10 χιλ. πάχους 1 χιλ. ώστε να μην έρχονται σε απ' ευθείας επαφή με τις ξύλινες λωρίδες του δαπέδου και να δημιουργούνται έτσι ηχογέφυρες.

 

 

β.Σκάλες με ξύλινο ή μεταλλικό σκελετό

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μεταφοράς κτυπογενών θορύβων από ξύλινες ή μεταλλικές σκάλες στο σκελετό του κτιρίου και από εκεί σε όλους τους χώρους του, είναι αναγκαία η κατασκευή πλωτών βαθμίδων.

  • Αφού ληφθεί υπόψη το πάχος των πατημάτων των βαθμίδων και της επίστρωσης των δαπέδων και των τυχόν πλατύσκαλων, θα στερεωθούν στο σωστό ύψος στο σκελετό ξύλινες ή μεταλλικές βαθμίδες-βάσεις πάνω στις οποίες θα τοποθετηθούν τα πατήματα.
  • Στις βαθμίδες βάσεις θα κολληθούν με τη βοήθεια ελαστικής ηχομονωτικής πολυουρεθανικής κόλλας δύο στρώσεις αντικραδασμικού – ηχομονωτικού φύλλου  CIRPHONIC PAV GOLD πάχους 3 χιλ. το καθένα.
  • Λωρίδες CIRPHONIC PAV GOLD κατάλληλου πλάτους θα κολληθούν και στις κατακόρυφες επιφάνειες με τις οποίες τα πατήματα ενδεχόμενα έρχονται σε επαφή, σε ύψος τουλάχιστον όσο το πάχος των πατημάτων. Το πλεονάζον υλικό θα αφαιρεθεί μετά την τοποθέτηση των πατημάτων.
  • Τα πατήματα, από ξύλο ή άλλο κατάλληλο υλικό θα κολληθούν στο αντικραδασμικό – ηχομονωτικό φύλλο CIRPHONIC PAV GOLD των βαθμίδων βάσεων επίσης με τη βοήθεια της ίδιας κόλλας.
  • Στην επιφάνεια επαφής των σοβατεπιών με το τελικό δάπεδο θα τοποθετηθεί αυτοκόλλητη ταινία αντικραδασμική AKOUSTRIP NERO πλάτους 10 χιλ. πάχους 1 χιλ. ώστε να μην έρχονται σε απ' ευθείας επαφή με τις ξύλινες λωρίδες του δαπέδου και να δημιουργούνται έτσι ηχογέφυρες.

Οι παραπάνω λύσεις είναι ενδεικτικές και για την όποια εφαρμογή τους ή ενδεχόμενης τροποποίησής τους, κρίνεται απαραίτητη η επικοινωνία με το τεχνικό τμήμα της εταιρίας. Σε κάθε περίπτωση ζητήστε συνάντηση ή επικοινωνία με το τεχνικό τμήμα της εταιρίας μας για μια αποτελεσματική και οικονομική λύση στο δικό σας ιδιαίτερο πρόβλημα.

επιστροφή στην κορυφή ^

 

© 2012 All rights reserved | ISELCO HELLAS ΕΠΕ Λ. Αθηνών 391 & Ζωσιμάδων, 12243 Αιγάλεω, Τηλ. 210 53 17 910-1, 210 53 17 450, 210 53 17 912, iselcohellas@gmail.com

ΑποστολέςΠληρωμέςΌροι χρήσηςΣύνδεσηΚαλάθι Αγορών