Εγγραφή στο Newsletter

Για να λαμβάνετε email σχετικά με προσφορές και νέα προϊόντα.

<< επιστροφή

Ηχομόνωση Home Cinema

 

Τα δωμάτια των κατοικιών, τα οποία μετατρέπονται σε Home Cinemas, έχουν σχεδιαστεί για τις ανάγκες της καθημερινής ζωής και δεν παρέχουν την ηχομόνωση που απαιτείται για τη λειτουργία τους χωρίς την ενόχληση των κατοίκων της ίδιας ή των γειτονικών κατοικιών. Δεν παρέχουν επίσης την αναγκαία ποιότητα του ήχου για την ακρόαση μουσικής ή την παρακολούθηση μιας κινηματογραφικής ταινίας.

Τα μέτρα ηχομόνωσης και ρύθμισης της ακουστικής ενός Home Cinema πρέπει να προσδιορίζονται μετά από αυτοψία ειδικευμένου ακουστικού μηχανικού και διενέργεια ηχομετρήσεων έτσι ώστε να είναι δυνατή η αντικειμενική εκτίμηση του ακουστικού περιβάλλοντος του χώρου και του μεγέθους της όχλησης από τη λειτουργία του στην κατοικία και τον περιβάλλοντα χώρο της. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος με τον συμφερότερο οικονομοτεχνικά τρόπο.

Η εταιρία μας έχει την εμπειρία και τον εξειδικευμένο εξοπλισμό για την ακριβή εκτίμηση και τη σύνταξη της αναγκαίας τεχνικο-οικονομικής πρότασης.

Ενδεικτικά τα αναγκαία μέτρα για την ηχομόνωση και ρύθμισης της ακουστικής ενός συνηθισμένου Home Cinema είναι:

  1. Ηχομόνωση των περιμετρικών τοίχων

με την κατασκευή :

ηχομονωτικής επένδυσης ελαχίστου πάχους σύμφωνα με την οποία η μία ή και οι δύο όψεις του τοίχου επενδύονται αρχικά με σύνθετη ηχομονωτική – αντικραδασμική μεμβράνη CirFonic EASY πάχους 10 χιλ.ή Mantophon ECOFINE πάχους 8 χιλ. και στη συνέχεια με μια γυψοσανίδα πάχους 12,5 χιλ. στερεωμένη στον τοίχο με κατάλληλα πλαστικά βύσματα.

Ή

ηχομονωτικής επένδυσης διπλής γυψοσανίδας με ενδιάμεση ηχομονωτική – αντικραδασμική μεμβράνη Polyfine πάχους 2 χιλ., σε σκελετό τύπου Knauf ή Rigips διατομής 50Χ50Χ0,6 από γαλβανισμένη λαμαρίνα, στο πάχος του οποίου τοποθετούνται ηχοαπορροφητικά - θερμομονωτικά φύλλα από βιολογικά ή οικολογικά υλικά.

Ή

ηχομονωτικής επένδυσης με την επικόλληση στην επιφάνεια του τοίχου ενός σύνθετου ηχομονωτικού, αντικραδασμικού και ταυτόχρονα ηχοαπορροφητικού φύλλου. Τα φύλλα αυτά είναι συνήθως αυτοκόλλητα και μπορεί να φέρουν επικάλυψη άκαυστου υφάσματος.

Ή τέλος

με συνδυασμό των δύο τελευταίων μέτρων εφόσον η απαιτούμενη ηχομόνωση είναι υψηλότερη.

  1. Ηχομόνωση της οροφής

με την κατασκευή:

ηχομονωτικής ψευδοροφής με αντικραδασμικές αναρτήσεις Akoushn 2 ή F530 με διπλή γυψοσανίδα με ενδιάμεση ηχομονωτική – αντικραδασμική μεμβράνη Polyfine πάχους 2 χιλ. και μία στρώση από ηχοαπορροφητικά - θερμομονωτικά φύλλα από βιολογικά ή οικολογικά υλικά πάχους 5 εκ.

Ή

ηχομονωτικής επένδυσης με την επικόλληση στην επιφάνεια της οροφής ενός σύνθετου ηχομονωτικού, αντικραδασμικού και ταυτόχρονα ηχοαπορροφητικού φύλλου. Τα φύλλα αυτά είναι συνήθως αυτοκόλλητα και μπορεί να φέρουν επικάλυψη άκαυστου υφάσματος.

Ή τέλος

με συνδυασμό των δύο τελευταίων μέτρων εφόσον η απαιτούμενη ηχομόνωση είναι υψηλότερη.

  1. Ηχομόνωση του δαπέδου

με την κατασκευή:

Πλωτού ηχομονωτικού δαπέδου με την επίστρωση στο υπάρχον δάπεδο ενός φύλλου σύνθετου ηχομονωτικού – αντικραδασμικού υλικού EcoSilent system 28 συνολικού πάχους 8 χιλ. ή για καλύτερη απόδοση Mantophon Ecofine πάχους 8 ή 9 χιλ. Η τελική επιφάνεια του δαπέδου μπορεί να διαμορφωθεί με την επίστρωση μοκέτας ή κατάλληλου ξύλινου δαπέδου.

  1. Τοποθέτηση αντικραδασμικών στηριγμάτων στα ηχεία

Η στήριξη των ηχείων στο δάπεδο, ιδιαίτερα των SubWoofer, για την αποτροπή της μεταφοράς δονήσεων, θα πρέπει γίνεται μέσω ειδικών αντικραδασμικών στηρίξεων ή αντικραδασμικών παρεμβυσμάτων. Ο τύπος των στηρίξεων ή των παρεμβυσμάτων πρέπει να προσδιοριστεί με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ηχείων.

  1. Ηχομόνωση πόρτας

Η εταιρία μας είναι σε θέση να προμηθεύσει ηχομονωτικές πόρτες κάθε είδους, ξύλινες ή μεταλλικές της κατάλληλης ηχομονωτικής αξίας ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε χώρου.

Στην περίπτωση διαμόρφωσης χώρου Home Cinema σε υπάρχουσα κατοικία όπου η τοποθέτηση μιας καινούργιας πόρτας σε αντικατάσταση της παλιάς, μη ηχομονωτικής, είναι ιδιαίτερα δαπανηρή λύση, η εταιρία μας διαθέτει την τεχνογνωσία και τα κατάλληλα υλικά για τη βελτίωση της ηχομόνωσης της υπάρχουσας πόρτας έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις καινούργιες ηχομονωτικές απαιτήσεις.

  1. Ηχομόνωση εξωτερικών ανοιγμάτων

Η λειτουργία του χώρου Home Cinema επιτρέπει την παράλειψη των εξωτερικών ανοιγμάτων. Ωστόσο στην περίπτωση που η ύπαρξή τους κρίνεται αναγκαία η εταιρία μας είναι σε θέση να προδιαγράψει τις απαιτήσεις για τον κατάλληλο τύπο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των εξωτερικών κουφωμάτων ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε χώρου.

Στην περίπτωση διαμόρφωσης χώρου Home Cinema σε υπάρχουσα κατοικία όπου το ηχομονωτικό κλείσιμο ή η αντικατάσταση των υπαρχόντων κουφωμάτων είναι ιδιαίτερα δαπανηρή λύση, είναι δυνατή η βελτίωση της ηχομονωτικής ικανότητάς τους με την τοποθέτηση της ειδικής ηχομονωτικής κουρτίνας OPTIDUUU για την ηχομονωτική κάλυψή τους ταυτόχρονα με τη συσκότιση του χώρου.

επιστροφή στην κορυφή ^

 

© 2012 All rights reserved | ISELCO HELLAS ΕΠΕ Λ. Αθηνών 391 & Ζωσιμάδων, 12243 Αιγάλεω, Τηλ. 210 53 17 910-1, 210 53 17 450, 210 53 17 912, iselcohellas@gmail.com

ΑποστολέςΠληρωμέςΌροι χρήσηςΣύνδεσηΚαλάθι Αγορών