Εγγραφή στο Newsletter

Για να λαμβάνετε email σχετικά με προσφορές και νέα προϊόντα.

<< επιστροφή

Ηχομόνωση σε κέντρα διασκεδάσεως - εστιατόρια - καφετέριες κλπ.

Τα εστιατόρια – καφετέριες κλπ. Διαμορφώνονται συνήθως σε υπάρχοντα κτίρια χωρίς ιδιαίτερη πρόβλεψη για την ηχομόνωση των χώρων και τη ρύθμιση της ακουστικής τους. Το αποτέλεσμα είναι ότι πολύ συχνά προκαλούν όχληση στους περίοικους με θορύβους από τη λειτουργία τους ενώ παράλληλα το πρόβλημα της αντήχησης προκαλεί ενόχληση στους ίδιους τους χρήστες τους με τον κακής ποιότητας ήχο στο εσωτερικό τους.

Τα  μέτρα  ηχομόνωσης και ρύθμισης της ακουστικής ενός χώρου εστιατορίου - καφετέριας πρέπει να  προσδιορίζονται μετά από αυτοψία ειδικευμένου ακουστικού μηχανικού και διενέργεια ηχομετρήσεων έτσι ώστε να είναι δυνατή η αντικειμενική εκτίμηση του ακουστικού περιβάλλοντος του χώρου και του μεγέθους της όχλησης από τη λειτουργία του στον περιβάλλοντα χώρο της.  Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος με τον συμφερότερο οικονομοτεχνικά τρόπο.

Η εταιρία μας έχει την εμπειρία και τον εξειδικευμένο εξοπλισμό για την ακριβή εκτίμηση κατάστασης και τη σύνταξη της αναγκαίας τεχνικο-οικονομικής πρότασης.


Ενδεικτικά τα αναγκαία μέτρα για την ηχομόνωση και ρύθμισης της ακουστικής ενός χώρου εστιατορίου – καφετέριας κλπ.  μπορεί είναι:

Ηχομόνωση των περιμετρικών τοίχων

 1. Κατασκευάζεται ηχομονωτική επένδυση διπλής γυψοσανίδας με ενδιάμεση ηχομονωτική – αντικραδασμική μεμβράνη Soundflex πάχους 2 χιλ., σε σκελετό τύπου Knauf ή Rigips διατομής 50Χ50Χ0,6 από γαλβανισμένη λαμαρίνα, στο πάχος του οποίου τοποθετούνται ηχοαπορροφητικά - θερμομονωτικά φύλλα από βιολογικά ή οικολογικά υλικά.

Ή

 1. ηχομονωτικής επένδυσης αρχικά με την επικόλληση στην επιφάνεια του τοίχου ενός σύνθετου ηχομονωτικού, αντικραδασμικού και ταυτόχρονα  ηχοαπορροφητικού φύλλου και στη συνέχεια ηχομονωτικής επένδυσης διπλής γυψοσανίδας με ενδιάμεση ηχομονωτική – αντικραδασμική μεμβράνη Soundflex πάχους 2 χιλ., σε σκελετό τύπου Knauf ή Rigips διατομής 50Χ50Χ0,6 από γαλβανισμένη λαμαρίνα, στο πάχος του οποίου τοποθετούνται ηχοαπορροφητικά - θερμομονωτικά φύλλα από βιολογικά ή οικολογικά υλικά.

Ηχομόνωση της οροφής

 1. Κατασκευάζεται ηχομονωτική ψευδοροφή με αντικραδασμικές αναρτήσεις Akoushn 2 ή F530 με διπλή γυψοσανίδα με ενδιάμεση ηχομονωτική – αντικραδασμική μεμβράνη Soundflex πάχους 2 χιλ. και μία στρώση από ηχοαπορροφητικά - θερμομονωτικά φύλλα από βιολογικά ή οικολογικά υλικά πάχους 5 εκ.

Ή

 1. ηχομονωτική επένδυση με την επικόλληση στην επιφάνεια της οροφής ενός σύνθετου ηχομονωτικού, αντικραδασμικού και ταυτόχρονα ηχοαπορροφητικού φύλλου και στη συνέχεια  ηχομονωτικής ψευδοροφής με αντικραδασμικές αναρτήσεις Akoushn 2 ή F530 με διπλή γυψοσανίδα με ενδιάμεση ηχομονωτική – αντικραδασμική μεμβράνη Soundflex πάχους 2 χιλ. και μία στρώση από ηχοαπορροφητικά - θερμομονωτικά φύλλα από βιολογικά ή οικολογικά υλικά πάχους 5 εκ

Ηχομόνωση του δαπέδου

 1. Κατασκευάζεται πλωτό ηχομονωτικό δάπεδο με την επίστρωση στο υπάρχον δάπεδο ενός φύλλου σύνθετου ηχομονωτικού – αντικραδασμικού υλικού EcoSilent system 28 συνολικού πάχους 8 χιλ. ή για καλύτερη απόδοση Mantophon Ecofine πάχους 8  ή 9 χιλ.
 2. Στην επιφάνεια των υλικών αυτών μετά την επίστρωση ενός φύλλου νάιλον θα κατασκευαστεί τσιμεντοκονία πάχους τουλάχιστον 6,0 εκ..
 3. Η τελική επιφάνεια του δαπέδου μπορεί να διαμορφωθεί με την επίστρωση μοκέτας ή κατάλληλου ξύλινου δαπέδου.

Ηχομονωτικές πόρτες - υαλοστάσια

 1. Η εταιρία μας είναι σε θέση να προμηθεύσει ηχομονωτικές πόρτες κάθε είδους, ξύλινες ή μεταλλικές της κατάλληλης ηχομονωτικής αξίας ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε χώρου.

Ρύθμιση της ακουστικής του χώρου

Η ποιότητας της ακουστικής ενός χώρου  μπορεί να ρυθμιστεί με την τοποθέτηση κατάλληλων  ηχοαπορροφητικών επιφανειών στις επιφάνειες των τοίχων και της οροφής του. Οι   ηχοαπορροφητικές επιφάνειες στις κατάλληλες θέσεις βελτιώνουν την ευκρίνεια, την τονική ισορροπία του ήχου στο εσωτερικό των χώρων και την καταληπτότητά του και συμβάλουν στη μείωση της συνολικής στάθμης του ήχου στο εσωτερικό των χώρων. Συμβάλλουν έτσι έμμεσα στη μείωση του εκπεμπόμενου θορύβου στις γειτονικές ιδιοκτησίες και τον περιβάλλοντα χώρο του καταστήματος.

Για τη ρύθμιση της ακουστικής των χώρων μπορούν σαν ηχοαπορροφητικές επιφάνειες μπορεί να χρησιμοποιηθούν:

 1. 1. Βιολογικά ή οικολογικά ηχοαπορροφητικά υλικά με επένδυση υφάσματος ή άλλου διάτρητου υλικού.
 2. 2. Οικολογικά ηχοαπορροφητικά υλικά εμφανή ή με επένδυση υφάσματος ή άλλου διάτρητου υλικού.
 3. 3. Οικολογικές ηχοαπορροφητικές επενδύσεις – διαχυτές Valphon 400S

Αερισμός

Επειδή η φυσική ανανέωση του αέρα ενός ηχομονωμένου χώρου δεν είναι εφικτή, είναι αναγκαία η εγκατάσταση συστήματος τεχνικού αερισμού - κλιματισμού. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι απαραίτητη η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της διαφυγής ήχου προς τον περιβάλλοντα χώρο μέσω των αεραγωγών του συστήματός αυτού.

Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με

την τοποθέτηση ηχοπαγίδων σε κατάλληλα σημεία της εγκατάστασης,

την τοποθέτηση των ανεμιστήρων – κλιματιστικών μονάδων σε σωστά επιλεγμένο χώρο

τη χρήση αντιδονητικών στηρίξεων και αναρτήσεων σε όλα τα τμήματα της εγκατάστασης

και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων όχλησης του περιβάλλοντα χώρου του καταστήματος από τη λειτουργία τους. Το είδος των μέτρων εξαρτάται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μηχανημάτων.

Η εταιρία μας είναι σε θέση, με το εξειδικευμένο προσωπικό της, να προτείνει τις τεχνικές λύσεις και τα αναγκαία υλικά για κάθε περίπτωση.

επιστροφή στην κορυφή ^

 

© 2012 All rights reserved | ISELCO HELLAS ΕΠΕ Λ. Αθηνών 391 & Ζωσιμάδων, 12243 Αιγάλεω, Τηλ. 210 53 17 910-1, 210 53 17 450, 210 53 17 912, iselcohellas@gmail.com

ΑποστολέςΠληρωμέςΌροι χρήσηςΣύνδεσηΚαλάθι Αγορών